fbpx
Ga naar de inhoud

Silvoldse kermis 2023

De kermis begint al op vrijdag dit jaar!
In 2023 verandert het programma van de kermis. De feestelijkheden liepen voorheen van zaterdag tot en met dinsdag, maar in 2023 begint de kermis al op vrijdag en eindigt op maandag. Dit is onder andere gedaan omwille van de jeugd. De basisscholen zijn op dinsdag niet langer gesloten, dus de Silvoldse kinderen zitten deze dag gewoon op school. Kinderspelen organiseren op deze dag is dan ook niet langer zinvol. Daarnaast was de dinsdag een verliesgevende dag, wat jammer is omdat alles wat we inleveren weer afgaat van wat er voor een volgende kermis kan worden georganiseerd. Daarom zoeken we een andere invulling in de vorm van de extra vrijdagavond. En om toch vier dagen lunapark aan te bieden zullen de attracties al vanaf vrijdagmiddag draaien!

Het programma
De vrijdagavond wordt ingevuld met een programma gevuld met de lokale bands Black Coffee Rebels en Miller & The Tone Machine, en de avond wordt aan elkaar geregen door een cabaretier in André van Duin stijl. Op zaterdag zijn er vervolgens niet veel veranderingen, de dag begint met de traditionele gebedsdienst in de tent en na het vuurwerk ’s avonds is er ook vuurwerk op het podium met de coverband Empire.

De zondag biedt een vol programma, met een show voor jong en oud om 13:00 uur. Verder wordt er alvast veel geschoten in opmars naar het koningsschot op maandag. Op zondagmiddag is er namelijk het keizerschieten waarin oud-koningen het tegen elkaar opnemen om de beste van de besten te worden. Daarnaast is er het fladderschieten voor Willem Tell-leden en het jeugdvogelschieten om de titel Jeugdkoning(in). Voor de kinderen is het meeschieten – net als vorig jaar – opengesteld voor iedereen tussen de 7 en 18 jaar, lid zijn van Willem Tell is dus niet nodig. Opgeven moet wel, maar dit kan tot vlak van tevoren op het kermisterrein. Ook wordt het prikkelarme uurtje op het lunapark weer herhaald tussen 13:00 en 14:00 uur. HIKE zorgt deze dag voor de muziek.

De afsluitende maandag begint met de reveille die voorheen op dinsdag plaatsvond. De nieuwe jeugdkoning(in) en de knuppelkoningin en het koningspaar van vorig jaar worden gewekt en met een rondgang door het dorp naar het kermisterrein gebracht. Daar zullen de hoogheden hun titel proberen te verdedigen met het koningsschieten en vogelknuppelen. Als de nieuwe hoogheden bekend zijn barst het muzikale programma los met onze Achterhoekse André Hazes RaySon en de coverband MELROSE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *