fbpx
Ga naar de inhoud

Tentfeest 2020 afgelast

Silvoldse-kermis

Het zal geen verrassing zijn. Als gevolg van de coronacrisis en de opgelegde maatregelen die dit met zich meebrengt, zijn we samen met de burgemeester tot de conclusie gekomen dat ons tentfeest en alle activiteiten daaromheen, zoals het koningsschieten en de kinderspelen, NIET door kunnen gaan.

“Na elk biertje wordt er 30 centimeter van die anderhalve meter afgehaald.”

-Jurgen Terhorst, organisatie-

Facebook-bericht:

Uiteraard vinden we het heel erg jammer dat de festiviteiten niet door kunnen gaan, maar we kunnen simpelweg niet garanderen dat de anderhalve meter wordt gewaarborgd. Zeker niet in de gezellige setting van het tentfeest waar alcohol in het spel is. Jurgen Terhorst, van de organisatie: “dan is die anderhalve meter misschien een goed startpunt, maar we zien het wel gebeuren dat er na elk biertje 30 centimeter van die anderhalve meter afgehaald wordt.” Veiligheid en volksgezondheid staat voorop. Na intensief overleg met gemeente Oude IJsselstreek hebben we de knoop doorgehakt: de kermis van 2020 wordt afgelast.

Duidelijkheid
Hoe spijtig ook, het is goed dat er eindelijk duidelijkheid is. Concreet betekent dat de volgende activiteiten zijn afgelast:

  • Het tentfeest, inclusief de openingsmis
  • Vuurwerkshow
  • Vogelschieten
  • Kinderspelen

Lunapark nog onzeker
Of ook het lunapark wordt afgelast is nog onzeker. Op dit moment vindt er overleg plaats om te kijken of we een veilig lunapark met kermisattracties kunnen samenstellen. De verwachte bezoekersaantallen en of we de enige zijn in de regio die toch een kermis organiseert, speelt ook een rol in deze afweging. Om een scenario als in Zevenaar te voorkomen, waar de burgemeester de kermis sloot na vechtpartijen, heeft de gemeente contact opgenomen met Zevenaar om te kijken wat hiervan te leren valt. We hopen hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te kunnen geven.

Bökkers
We verheugden ons erg op de komst van de Achterhoekse dialectrockband Bökkers. De Silvoldse kermis maakte onderdeel uit van hun geplande afscheidstour. Terhorst: “we hebben gevraagd of ze volgend jaar nog willen optreden en daar hebben we nog geen negatief antwoord op gehad, dus we hebben nog hoop.”

Regio 8 maakte de volgende reportage over de annulering van onze kermis:

We hopen iedereen weer te zien in 2021. Blijf gezond!