fbpx
Ga naar de inhoud

Silvoldse kermis 2024

kermis silvolde 2024

4-daags volksfestijn in Silvolde | editie 2024

De Silvoldse kermis begint voortaan al op vrijdagmiddag en eindigt op maandagavond. In 2024 betekent dat we met z’n allen van 13 tot en met 16 september kermis vieren in Silvolde.

lunapark silvoldse kermisLunapark
Het mooie is dat de kermisattracties op het lunapark al op vrijdagmiddag draaien. De attracties zijn net als vorig jaar nu naast de feesttent te vinden. Voor kortingsbonnen, acties en exacte openingstijden raadpleeg je (digitaal) de Kermis Courant. In deze kermiskrant vind je ook het complete programma in 1 handig overzicht. De belangrijkste momenten nemen we hieronder alvast met je door.

PROGRAMMA |  VRIJDAGAVOND 13-09
De vrijdagavond staat de komende jaren geheel in het teken van ons eigen Zillewolds Septemberfest. We brengen de authentieke Duitse sfeer van Oktoberfest naar Silvolde. Dat doen we o.a. door de feesttent om te toveren tot ons eigen stukje Beieren. Met deze feestavond halen we oktober alvast naar september! Het muzikale programma is als volgt:

Video afspelen


Falsch und Verrückt 

De zevenkoppige coverband ‘Falsch und Verrückt’ geeft een lekkere Duitse schwung mee aan heerlijke (foute) meezingers en speelt uiteraard ook een potje onvervalste schlagermusik op ons fonkelneue Septemberfest. Aanvang: 21.00u. 

Een tribute-act aan Helene Fischer -by Natasja- is tussendoor ook von die partei. Dus trek je lederhosen of dirndl alvast uit de kast en oefen de polka, want dat wordt 1 grote Prosit auf der der Gemütlichkeit!

PROGRAMMA | ZATERDAGMIDDAG 14-09
Zaterdagmiddag is de officiele opening van de kermis met de traditionele gebedsdienst in de feesttent, feestelijk ingeluid door de muziekkorpsen uit het dorp en uiteraard door onze eigen drumfanfare en vendeliers van schuttersvereniging Willem Tell. Wanneer de kermisvogel ceremonieel omhoog geheven is, staat niets meer in de weg om er een mooie kermiseditie van te maken.

Schlagerparade 65+
Vanaf 14.00u organiseert zorginstelling Azora een 65+ feestmiddag in de feesttent, opgeluisterd met Duitse schlagermuziek door Freeline. Hier kunnen ouderen uit de buurt en bewoners van De Schuylenburgh elkaar gemoedelijk treffen en bijpraten onder het genot van een borrel. Entree tot de feesttent kost €10, incl. broodje bratwurst. De voorverkoop loopt vanaf 5 augustus via Azora. Kaarten zijn te koop bij de de receptie van woonzorgcomplex de Schuylenburgh.

Freeline 
Freeline op silvoldse kermis

PROGRAMMA | ZATERDAGAVOND 14-09
Om 20.30u is de feesttent open en kun je alvast een drankje halen. Wees er op tijd bij want om 21.00u start de vuurwerkshow. Let op: dit keer wordt het vuurwerk gewoon nabij de feesttent afgestoken. Dus met een biertje in de hand kun je het vuurwerkspektakel aanschouwen vanaf het kermisterrein!  

Slamm
In de feesttent treedt coverband Slamm op rond 21:15u . Zij maken er een Grand Slam party van met muziekhits van de jaren 70 tot nu, van rock tot pop!  Entree tot de feesttent kost €10.                        

Slamm op Silvoldse kermis 2024
Video afspelen over Slamm op Silvoldse kermis 2024

Gezelligheid op zondag & maandag

Hopelijk wordt er op deze twee dagen in een heerlijk zonnetje op de kermisvogel geschoten en wordt ie ook nog eens neergehaald met een knuppel. Traditiegetrouw staat het veld voor de feesttent vol met vrienden, familie en bekenden om samen antwoord te krijgen op die prangende vraag: 

Wie wordt de nieuwe (jeugd)schutterskoning(in) en knuppelkoningin van Silvolde? Op maandagmiddag 16 september weten we het.

schutterskoningen silvoldse kermis

Meeschieten?
Dat kan! Meld je aan via deze pagina. Wie weet schiet je de vogel eraf en beleef je een extra bijzondere kermis dit jaar. Schutterskoning(in) worden bij Willem Tell brengt geen verplichtingen met zich mee.  Je wint de inleg van het koningsschieten, wordt gehuldigd en krijgt een eigen koningstafel met troon in de feesttent. 

Erelijst
Benieuwd wie er eerder als eens schutterskoning(in) van Silvolde is geworden? Bekijk dan onze erelijst.


PROGRAMMA | 
ZONDAGMIDDAG 15-09
Als eerste kermis in gemeente Oude IJsselstreek organiseerden we in 2019 een prikkelarm uur op het lunapark. Dat doen we nu elk jaar; het prikkelarme uurtje in 2024 staat van 12.00u tot 13.00u gepland.

Wat betekent prikkelarm?

  • De muziek zachter & de attracties draaien langzamer
  • Geen muziek effecten, geen plotselinge harde geluiden
  • Geen flitsende lichten, stroboscoop etc.
  • Geen rookkanon
  • Meer tijd voor in-en uitstappen van attracties

Zondagmiddag is verder het best te typeren als onze familiedag. Buiten vrolijkt de Opbloasband de boel op. Naast het muziekprogramma staat er om 13.00u  een familieshow gepland, verzorgd door Traveldudes Bart en John. Dat wordt een vrolijke show vol goocheltrucs, jongleeracts en ballonvouwen. Gratis toegang!

Familieshow |  Traveldudes Entertainment

Eerste schoten gelost
Een uurtje later, 
om 14.00u begint het jeugdvogelschieten, met een vrije deelname voor de Silvoldse jeugd van 7 t/m 17 jaar. Opgeven kan terplekke. Tegelijkertijd starten we ook met het vogelknuppelen voor de mannen en met met het fladderschieten voor Willem Tell-leden.

PROGRAMMA | ZONDAGAVOND 15-09
We sluiten de zondag af met een energieke, interactieve muziekshow van coverformatie Flame. Medley’s en mashups volgen elkaar in razend tempo op. In de namiddag, rond de klok van 15.00u spelen zij hun eerste noten. Eindtijd is rond 21.00u.

Flame

Flame op silvoldse kermis 2024
Video afspelen over Flame op silvoldse kermis 2024

PROGRAMMA | MAANDAGOCHTEND 16-09
Maandag is voortaan de afsluiter van de kermis. En dat begint al vroeg met de reveille om 06:30u (die voorheen op dinsdag plaatsvond.) Met de reveille worden de nieuwe jeugdkoning(in), maar ook de knuppelkoningin en het koningspaar van vorig jaar opgehaald en met een rondgang door het dorp naar het kermisterrein gebracht. 

Erewijn | 09.00u
Er wordt geproost op deze dag met de erewijn voor genodigden.

Openingsschot en start vogelschieten | 10.00u
Het openingsschot wordt verricht door de (loco)burgemeester of een wethouder van gemeente Oude IJsselstreek. Na het schot zet de drumfanfare van Willem Tell muzikale begeleiding in. Daarna kunnen alle leden die een startnummer hebben gekregen bij het jaarlijkse lidmaatschap op de kermisvogel gaan schieten. Volgorde van schieten is kop, staart, vleugels en als laatste de romp. 

Aanmelden koningsschot | 10.00u-12.00u
Meedoen om het koningsschot kost €5. Hiervoor meld je je aan op het kermisterrein tussen 10.00u en 12 uur.

Start koningsschot | Romp over 
Met het koningsschot wordt meteen begonnen als alleen de romp van de kermisvogel nog over is. Duurt dat te lang dan wordt omgeroepen dat er wordt gestart met het koningsschot.

Vogelknuppelen dames | 11.00u
Om 11.00u wordt hiermee begonnen. Alle vrouwen mogen gratis meedoen aan het vogelknuppelen, lid of geen lid. Maar let op, de deelneemsters aan het vogelknuppelen mogen dan niet meedoen aan het koningsschot.

PROGRAMMA | MAANDAGMIDDAG & AVOND 16-09
Niemand minder dan de ervaren Perfect Showband speelt in de namiddag, rond de klok van 15.00u bij ons in de feesttent, tot ongeveer 21.00u. Van melodieuze rock tot de allergrootste feesthits, ze spelen het allemaal.

Perfect Showband

Perfect showband op de Silvoldse kermis 2024
Video afspelen over Perfect showband op de Silvoldse kermis 2024

Terugblik 2023