fbpx
Ga naar de inhoud

Silvolds lunapark komt er niet in 2020

lunapark 2020 geannuleerd silvoldse kermis

In navolging van de afgelasting van het tentfeest komt er dit jaar ook geen lunapark met kermisattracties. De risico’s zijn te groot volgens de organisatie.

“Aan de financiële en personele verplichtingen kunnen de kermisexploitanten en wij niet voldoen.”

-Martijn Heister, voorzitter Willem Tell-

In de afgelopen weken werd er nog een ultieme poging gedaan om wél enkele kermisattracties te organiseren. Na veel wikken en wegen is er besloten om ook af te zien van het neerzetten van lunapark met attracties. Voor de grappenmakers onder ons: dat betekent dus wederom een Silvoldse kermis zonder botsauto’s. Eerder al, op 15 juli viel het besluit over het tentfeest, inclusief de traditionele activiteiten zoals het vogelschieten. In de huidige situatie kunnen ze geen van allen doorgang vinden. De strenge (RIVM-)maatregelen die het rondwarende coronavirus met zich meebrengt kan de organisatie niet waarborgen. Dat geldt ook voor het lunapark, is gebleken.


Nieuwe samenwerking lunapark
Een bittere pil voor de organisatie, te meer omdat er recent een samenwerking is aangegaan met ‘Sterrenberg V.O.F’ als nieuw impresario voor kermisattracties. Het was de bedoeling om het lunapark van 2020 grondig te vernieuwen. Martijn Heister, voorzitter van Schuttersvereniging Willem Tell, vertelt dat er achter de schermen nog veel gesprekken gevoerd zijn met Sterrenberg, om toch nog iets te realiseren. “Dit was ons kleine lichtpuntje aan de horizon, waar nog enkele mogelijkheden lagen om te onderzoeken. Uiteindelijk kiezen we als bestuur voor de veiligheid en gezondheid voor de gemeenschap, zeker nu de besmettingen weer toenemen.” 

Risico’s te groot
Daarnaast moeten er door de coronacrisis strenge voorschriften nageleefd worden die ook financiële consequenties hebben voor de kermisexploitanten en ons zelf, zegt Heister. “Als harde eis wordt gesteld dat we constant controleren en handhaven. De politie heeft ook als verplichte voorwaarde gesteld dat er continu veiligheidspersoneel aanwezig is, om te vermijden dat er een situatie kan ontstaan zoals onlangs op de kermis in Zevenaar. Aan deze financiële en personele verplichtingen kunnen de kermisexploitanten en wij niet voldoen. Dit, in combinatie met de onzekerheid over het verloop van het virus, heeft ertoe geleid dat we dit te grote (gezondheids)risico’s vinden om te dragen.” Komend najaar gaan de partijen weer in gesprek voor het lunapark van 2021.

We hopen jullie allemaal in 2021 weer te kunnen begroeten tijdens de Silvoldse kermis. Bedankt voor jullie begrip & blijf gezond!