Interview met Daredevil Jochem

Interview met Daredevil Jochem

Posted by Silvoldse kermis | 16 september 2017 | 2017

(Jochem winterwerp, 2e van rechts) 

Vanavond staat de hagelnieuwe band Daredevils op het podium van de Silvoldse kermis. Ontstaan in 2015 en als een speer van start gegaan in 2016: deze mannen gaan hard! Uitgangspunt: medleys en mashups maken van de muziek die ze zelf graag zouden willen horen op een feestje. Met hun 24 en 25 lentes, zijn deze jongen honden één bal energie op het podium. We spraken gitarist Jochem Winterwerp.

 

Waarom noemen jullie jezelf ‘Daredevils’?

We zijn een jong clubje en zien onszelf wel als echte waaghalzen. We houden van een geintje en een beetje rottigheid. Ook op het podium, daar is veel gekkigheid en vooral energie. Onze slogan is ‘every party needs a super hero’. Wij zijn eigenlijk een nieuw soort superhelden die elk festival, feesttent of kermis kapot komen maken. Op een positieve manier dan hè!

 

Hoe omschrijf je jullie muziekstijl?

We spelen écht van alles wat, van de jaren 60 tot nu. Vooral de nummers die iedereen gewoon kent, en dan vaak alleen de refreintjes. Dus als je met ons in een feesttent staat hoor je wel 100 nummers voorbij komen: we rammen alles achter elkaar door. De lol is ook wel een beetje om mensen op het verkeerde been te zetten, door bijvoorbeeld over te gaan van KISS naar Justin Bieber. Maar alles rockt wel bij ons hoor, ook als we Justin Bieber spelen. Want zeg zelf: als je om 1 uur ’s nachts dronken in een feesttent staat, dan heb je helemaal geen zin een ballad joh. Dan wil je gewoon knallen.

 

Zijn er stijlen die jullie niet spelen?

Nee, we spelen eigenlijk alles. Tenminste, alles dat op de radio voorbij komt: van hardstyle tot pop, naar dance, rock en metal. Alles komt voorbij en daar maken we dan een lekkere mengelmoes van. Want naast gewone nummers spelen we ook mashups: de muziek van het één met de zang van het ander. En dan is het juist leuk om een rocknummer te hebben met de zang van Katy Perry er overheen.  Of Rick Astley met Mumford & Sons. Of Abba met Van Halen. Het kan niet gek genoeg!

 

2016 was een topjaar, hoe gaat 2017?

Ja, nog beter dan vorig jaar. We worden ook op veel plekken van vorig jaar opnieuw geboekt. Dat is wel grappig. Het eerste jaar ben je nieuw en speel je ergens halverwege het festival. Nu worden we geboekt om het af te sluiten. Dat is wel een hele grote eer hoor! Vooral in de zomer speelden we avonden achter elkaar. Op vakantie zijn we niet geweest, dat komt in december wel.

 

Zijn jullie elkaar dan nooit beu?

Nee, het is juist leuk om zo veel samen op te trekken. We zijn allemaal beste vrienden geworden. Backstage spelen we altijd samen FIFA en we nemen ook altijd een echte voetbal mee. We vermaken ons zeker wel!

 

Wat zijn de mooiste feestjes die jullie gehad hebben?

Elk feestje is altijd weer mooi. Er gebeuren ook steeds weer gekke dingen. De ene keer komt 50 man het podium op om een polonaise te doen, de andere keer wordt er een levensgrootte neppe koe op het podium gezet.  En we spelen ook op de meest rare locaties. Een boerderij, sporthal, we hebben zelfs een keer op het strand gespeeld vanaf een podium in het water. Het is elke keer wat anders en dat is heel vet. Maar kermissen, dat blijft toch altijd apart. Dan wordt je geboekt om op maandag te spelen. Dan werken de mensen toch gewoon? Nou, met de kermis niet dus! Mensen gaan dan gewoon he-le-maal uit hun dak, ongeacht welke dag het is.

 

He je wel eens gehoord van Silvolde?

Nee, ik weet niet eens waar het ligt! In de Achterhoek toch? We komen op veel plekken, dus onze topografie wordt steeds beter. Maar Silvolde… Nee, dat kan ik niet. We spelen  vooral in het Oosten, Brabant of Noord-Holland. Maar in het Oosten, daar is het gewoon altijd feest. Mensen houden daar gewoon van een feestje met een biertje, goede muziek en losgaan. Dus dat spreekt me wel aan!

 

Wat zijn jullie toekomstdromen?

Zoveel mogelijk optreden is het doel. Maar we zijn nu al heel blij met hoe het gaat. We merken dat mensen zelfs een beetje fan worden. Dan komen ze naar de tent met strepen op hun gezicht, net als wij. Het is heel apart dat ze speciaal voor ons komen. In principe speel je toch nummers van anderen, maar mensen vinden het toch wel dusdanig tof dat ze echt fan worden. Wat kun als band nou nog meer wensen? Ja, misschien toch wel iets.. Optreden op de Zwarte Cross of Paaspop, ja dat zou nog wel heel gaaf zijn.